بلوبری یا زغالاخته آبی یک گروه گسترده از گیاهان گل دار با میوه های آبی یا بفش است. بلوبری از گیاهان بومی آمریکای شمالی است. بزرگترین تولیدکننده آن آمریکای شمالی می باشد. بلوبری یکی ازمیوه های پرطرفدار فصل تابستان محسوب می شود اما با توجه به دمای محیط زمان برداشت متفاوت می باشد.
خواص بلوبری
این میوه به دلیل داشتن مواد مغذی دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری است. بلوبری تقریباً عاری از چربی، کلسترول و سدیم است؛ ولی، درعینحال سرشار از پتاسیم و ویتامین C است. فیبر موجود در بلوبری تقریبا 14 درصد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. زغالاخته آبی ممکن است سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. بلوبری سرشار از آنتی اکسیدانها است لذا به پوست شما کمک میکند با فرآیند پیری مبارزه کند و از به وجود آمدن چین و چروک و شل شدگی پوست جلوگیری کند. در میان تمامی ترکیبات مفیدی که در بلوبری یافت میشود، گالیک اسید بسیار برجسته و با اهمیت است. گالیک اسید علاوه بر مزایای سلامتی برای افراد در معرض ابتلا به انواع خاصی از سرطان یا اختلالات عصبی، دارای خواص ضد ویروسی و ضد قارچی نیز میباشد. به همین دلیل بلوبری توانایی مغز را افزایش میدهد.
از سایر خواص بالقوه بلوبری میتوان به سمزدایی رژیم غذایی از وجود فلزات سنگین اشاره کرد. متأسفانه امروزه شاهد افزودهشدن فلزاتی نظیر سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیم به مواد غذایی انسان هستیم. که بلوبری می تواند از مضررات بکاهد.
درمان کننده سرطان و بلوبری
هنگام شیمی درمانی و تاباندن اشعه برای از بین بردن سلول ها سرطانی، ناگزیر سلول های سالم نیز قربانی مس شوند. اما بلوبری به دلیل وجود گالیک اسید مانند شیمی درمانی عمل می کند با این تفاوت که سلول های سالم بدن آسیب نمی بینند.
مضرات بلوبری چیست؟
علی رغم خواص بسیار زیاد این میوه، مصرف بیش از حد آن می تواند باعث عوارضی همچون سرگیجه، بی خوابی، نامنظم شدن ضربان قلب، استفراغ، اسهال و از دست دادن اشتها گردد.